After The Flood – Work Completes On Morgans’ Office

Morgans new basement smallWork is complete on the £300,000 refurbishment of the lower ground floor of Morgans’ Dock Street office, which was submerged in more than five feet of water during the Boxing Day floods of 2015.

The basement project, which has been designed by Architecture 519, now boasts 2,000sq.ft of contemporary space, with a new kitchen, two themed break out spaces, a snug, bathrooms, showers and boardroom.

The basement is designed to feel completely different to the space upstairs.  A primary consideration in the design and specification was future flood resilience. Design features include extensive exposed brickwork, poured resin floor and surface mounted services delivering a more utilitarian feel to the space. Bespoke panelling, cladding and furniture has been developed to be demountable and constructed from water resistant materials.

This combines to create a really special area where the team can relax, away from the hustle and bustle upstairs.  It also has the potential to be used as an informal event or training space and will be a great asset for both Morgans and their partners in the business and charity communities.

Morgans was one of many businesses hit by the floods.  However, only 12 of 11,000 apartments in Leeds City Centre suffered flood damage over the Christmas period, despite extensive disruption across the city.